keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Kevätkukkia


 Auringon aika on tullut. Aika on herätä, pimeän talven jälkeen voimia kerätä.
                                            Anna-Mari Kaskinen

Ihanaa kun aurinko jo näkyy ja hyvin näkyy likaiset ikkunatkin.....
Kaupassa käydessäni ostin muutamia uusia kukkia, muorinkukkaa,
murattia ja joitakin viherkasveja joiden nimiä en tiedä.
Saintpaulian kukat ovat kuin omenapuun kukkia.

 
 
Istutin entiset Saintpauliat uusiksi.
 
Syksyllä istutin narsissin, tasetin, helmililjan ja krookuksen mukuloita ruukkuihin. Vein ne äidin kellariin talveksi. Nyt huomasin että siellä jo pikkunarsissin nuput aukeaa.

7 kommenttia:

 1. Voi,kukahan minun kukkani kunnostaisi kesakuntoon?
  Olisi mullan vaihtoa ja kasvien jakamista ja istuttamista isompiin ruukkuihin.
  Kevatfiilinki kuvissasi...

  VastaaPoista
 2. Onpa sulla paljon saintpaulioita.Siinä on kasvi,joka ei mulla ole menestynyt.Ehkä kohtelin niitä jotenkin väärin nuoruusvuosina,en ole pitkään aikaan kokeillutkaan uudelleen.
  Ja nuo sun sipulikukkaruukut:).Mua laiskotti syksyllä ja jäi tekemättä,nyt pikkusen harmittaa.Toisivathan ne kevään mukavasti vähän lähemmäksi.Laitahan kuvia,kun kukkivat!

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllä mullakin nuo saintpauliat joskus kärsii. Kun muistais vaan hoitaa niitä oikein, eli lämmintä vettä lautaselle ja se mikä ei imeydy, pitää kaataa pois. Ja joskus substralia , rakkauden lisäksi. Kokeile ihmeessä!
  Joskus mun kukat kukkii tosi upeasti, joskus ei ollenkaan... Olen saanut vanhaa saintpauliaa tädiltäni, se on yksinkertaisempaa kukkaa ja lehdet vaaleampia.
  Mua kyllä kiinnostaa, mitähän niistä ruukuista oikein nousee! Pikkunarsissit vien äidille pääsiäiseksi, kun ite lähden matkoille.

  VastaaPoista
 4. Hei Eeviregina! Mukavaa,kun olit piipahtanut blogissani, tulin kylään ja voi kun ihastuin tekemiisi mattoihin! Itse kun teen vain yksivärisiä, niin nuo sinun raidalliset näyttävät niin pirteiltä ja kauniilta! Liityn lukijaksesi ja toivotan aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 5. Voi miten harmittelen jokaisena ainoana vuodenaikana, että olen niiiin laiska, etten jaksa laittaa pistokkaita tai siemeniä kasvamaan. Puitteetkin olisi, mutta... olisiko se sitä silkkaa laiskuutta? Sitten ihastelen niitä täällä teidän kauniissa blogeissanne. Tuo ensimmäinen kukka...aivan syötävän kaunis. Aurinkoista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 6. Mammeli heti täällä vastavierailulla:)))Ihania ja edullisia nuo sinun kirpparilöydöt!!!Tuntuu niin keväiseltä, kun katselen noita sinun istutuksiasi :)))Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
 7. Suurenmmoiset Onnittelut blogillesi ja kiitos, että tulit ilokseni, joten löysin tieni tänne!
  Hyvinhän sinulta kaikki sujuu, muistan itse kun aloittelin ,.niin apua tarvitsin.
  Olet tehnyt paljon kirppis ostoksia, onneksi ovat edullisa, niin raaskiikin ja minusta ovat niin kauniita, ei kaupasta enää oikein tahdo mitään vanhaa saadakkaan.
  Kuinka ihanaa katseltavaa, kun olet onnistunut saamaan sipulikasvit kasvuun...kaunista ja on ilo katsella niiden kehittymistä kukkaan! Kiitos siitä minunkin puolestani äidillesi, kun kellaria lainata sait.

  Päivänpaistetta päiviisi!

  VastaaPoista